Man die jongetje onder trein duwde in Duitsland is geïnterneerd

De man die een jongetje en zijn moeder onder een trein duwde in Duitsland, is geïnterneerd in een psychiatrisch ziekenhuis. Hij blijft wel beschuldigd van moord en poging tot moord. Het incident vond een maand geleden plaats in Frankfurt. De jongen van 8 jaar overleefde het niet, zijn moeder kon ontkomen.

Het incident vond eind vorige maand plaats in het belangrijkste treinstation van de Duitse stad Frankfurt.

Een man van Eritrese afkomst duwde een moeder en haar kind op het spoor, net voor de aankomst van een ICE-hogesnelheidstrein. Het kind, een jongetje van acht jaar, stierf op de sporen. De vrouw kon zich op het nippertje redden.

De dader was een man, zelf vader van drie kinderen, uit het Oost-Afrikaanse land Eritrea. Volgens een expertise van het Duitse parket lijdt hij aan paranoïde schizofrenie. Het parket verwacht dat hij door die ziekte nog erge misdrijven kan begaan, waardoor hij een gevaar voor de maatschappij vormt.

Het aanhoudingsbevel van de man is omgezet in een verplichte internering. De beschuldiging van moord en poging tot moord blijft gehandhaafd.

Meest gelezen