Minstens zeven doden bij overstromingen in Marokko

Bij overstromingen in het Marokkaanse dorp Tizert, op zowat 70 kilometer van de kuststad Agadir, zijn minstens zeven doden gevallen. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten laten weten. 

Reddingswerkers zoeken intussen naar mogelijke overlevenden. De rivier in het dorp trad na hevige regen- en onweersbuien plots uit haar oevers. Een nabijgelegen terrein waar op dat moment een voetbalwedstrijd werd gespeeld, liep onder. Enkele mannen die zich in de kleedkamers waren gaan verschuilen, werden door het wassende water meegespoeld.

In Marokko worden afgelegen gebieden regelmatig door wateroverlast getroffen. Eind juli kwamen bij een aardverschuiving veroorzaakt door hevige regen op een weg ten zuiden van Marrakesh nog vijftien mensen om het leven.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen