AFP or licensors

Na houten Melania ook houten Donald Trump opgericht in Slovenië

De Sloveense kunstenaar Tomaz Schlegl heeft een houten kunstwerk van de Amerikaanse president Donald Trump opgericht in Sela pri Kamniku. Schlegl vond inspiratie in de oprichting van de houten Melania Trump in het geboortedorp van de Amerikaanse first lady, tachtig kilomter ten oosten van Sela pri Kamniku, in Sevnica.

Na de oprichting van de controversiële houten Melania Trump in het geboortedorp van de Amerikaanse presidentsvrouw Sevnica in Slovenië, is er ook een houten afbeelding van Donald Trump opgericht in het land.

De kunstenaar Tomaz Schlegl ziet zijn kunstwerk in Sela pri Kamniku als een aanklacht tegen het populisme. Het kubistische houten beeld van Donald Trump doet denken aan de pose van het Vrijheidsbeeld in New York. Trump wordt afgebeeld in blauw pak met rode das en wit hemd, met de rechterarm in de hoogte.

Net als bij de oprichting van het beeld van Melania Trump wordt er heftig gereageerd op de "houtverspilling" bij de opbouw van de kunstwerken. "Sommige mensen beweren dat mijn kunstwerk lelijk is en niet past in het prachtige landschap", zegt Schlegl. 

Bekijk hier de beelden van het houten beeld van Melania Trump van begin juli:

Video player inladen...
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen