KIM VAN DAM

Duurste parkeerplaats van Nederland kost 150.000 euro

In Amsterdam staat een garagebox te koop voor 150.000 euro. Daarmee is het de duurste parkeerplaats van Nederland, meldt het Financieele Dagblad.

Niet alleen de prijs van woningen swingt de pan uit in Amsterdam, ook parkeerplaatsen gaan voor duizelingwekkende bedragen van de hand. Momenteel staat in de hoofdstad van Nederland een garagebox te koop voor liefst 150.000 euro, meldt het Financieele Dagblad. Daarmee is het de duurste parkeerplaats van het land.

De garagebox in kwestie bevindt zich in de Rubensstraat, maar ook op andere plekken in de binnenstad kosten parkeerplaatsen handenvol geld. Een parkeerplaats aan de Brouwersgracht of de Herengracht kost al snel 120.000 euro. 

Met zulke hoge bedragen kosten sommige parkeerplaatsen in Amsterdam per vierkante meter meer dan woningen, zegt het Financieele Dagblad. Zo kost de garagebox in de Rubensstraat 7.143 euro per vierkante meter. Dat is meer dan drie van de vier woningen die momenteel in diezelfde straat te koop staan.

Wie een parkeerplaats in een appartementencomplex koopt, moet bovendien maandelijks "servicekosten" ophoesten. In 1 geval (in de Vossiusstraat) lopen die op tot 120 euro per maand.

Een parkeerplaats huren is evenmin een evidentie. In sommige delen van Amsterdam kan de wachtlijst voor een vergunning oplopen tot meer dan een jaar.

Meest gelezen