Polemiek over uitbreiding leidt tot vertrek directeur Museum Dhondt-Dhaenens

Joost Declercq is niet langer directeur van het Museum Dhondt-Dhaenens, dat in Deurle wil uitbreiden maar geen bouwvergunning krijgt voor die plannen. Declercq dreigde met een vertrek uit Deurle als de uitbreiding er niet zou komen. Maar de Stichting mevrouw Jules Dhondt-Dhaenens bevestigt dat het museum in Deurle blijft en dat er renovatiewerken komen om dringende problemen aan te pakken.

Joost Declercq zou over enkele maanden met pensioen gaan, maar de stichting geeft aan dat het sneller werk wil maken van een vervanging van de directeur. "De twee partijen wensen elkaar het allerbeste toe voor de toekomst", klinkt het in een persbericht. Frank Benijts van de Stichting mevrouw Jules Dhondt-Dhaenens geeft aan dat het museum, dat dateert uit 1968, niet zal vertrekken uit Deurle.

Er lopen al gesprekken om een nieuwe directeur aan te wijzen, eventueel tijdelijk. Op termijn blijft het hoofdgebouw zeker in de deelgemeente van Sint-Martens-Latem. Eventueel kan er sprake zijn van bijkomende zalen voor de collectie hedendaagse kunst.

Vorig jaar werd de bouwaanvraag voor een nieuwbouw van 450 vierkante meter, door het bureau Robberecht-Daem, een investering van 6 miljoen euro, verworpen. De relatie tussen het museum, en bewoners van de villawijk van na 1968 er omheen, zijn al een tijd niet goed.  

Meest gelezen