Schaarbeek vereenvoudigt parkeerbeleid in 2020

Schaarbeek hervormt volgend jaar ingrijpend zijn parkeerbeleid. Heel de gemeente wordt één zone, met overal hetzelfde tarief. En alle parkeermeters worden vernieuwd. Betalen wordt veel eenvoudiger via uw bankkaart, een sms of een app.

Het grondgebied van Schaarbeek bestaat nu, als het over parkeren gaat, uit drie zones: een groene, een rode en een blauwe. "Dat moet eenvoudiger", zegt schepen van Mobiliteit Adelheid Byttebier (Groen). "Daarom wordt het hele grondgebied van Schaarbeek vanaf 1 januari 2020 een groene zone, met één tarief. Alleen in enkele handelswijken in het centrum zullen er nog enkele rode zones blijven bestaan, waar parkeren duurder is."

Elektronisch

"Tegelijk gaan we alle parkeerautomaten vervangen door nieuwe exemplaren", voegt de schepen er aan toe. "Aan alle automaten zal dan per sms, met bankkaart en met een applicatie betaald kunnen worden. De hele vernieuwingsoperatie slaat op 1023 automaten. De bestuurders geven telkens hun nummerplaat in en moeten niet meer terug naar hun auto. De papieren tickets verdwijnen dus en de controle gebeurt digitaal."

Parkeerplan

"Met de nieuwe automaten kunnen we het parkeergedrag heel goed in kaart brengen. Op basis daarvan kunnen we het parkeerbeleid van de gemeente bijsturen", voegt Byttebier er nog aan toe. Voor houders van een bewonerskaart verandert er niets.

Meest gelezen