Vilvoorde en Machelen investeren 76.000 euro in ontsluiting Peutiebos

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB), Vilvoorde en Machelen investeren 76.000 euro in de ontsluiting van het 4,74 ha Peutiebos dat zich uitstrekt over het grondgebied van beide gemeenten. ANB nam hiervan 61.000 euro voor zijn rekening. De nieuwe infrastructuur werd vanavond ingehuldigd.

De gemeenten Vilvoorde en Machelen hebben samen met het Agentschap Natuur en Bos 76.000 euro geïnvesteerd in het Peutiebos. Met het geld werd een 2 kilometer lange wandellus door het bos aangelegd. Naast graspaden is ook over een afstand van 140 meter vlonderpaden gerealiseerd waar de grond te drassig is.

Aan de poel in het bos werd een observatieplatform van 20 vierkante meter geïnstalleerd van waaruit men het geheel en het waterleven kan bewonderen. De beek Trawool en talloze afvoergrachten geven het natte bosgebied een karakteristiek microreliëf.

"In de Vlaamse rand werken we hard aan meer en beter toegankelijk groen. We worden daarin gesterkt door de wetenschap dat de nabijheid van groen een positief effect heeft op onze gezondheid. Met het beter ontsluiten van het Peutiebos investeren we waar de nood het hoogst is. In een erg verstedelijkt gebied is het toegankelijk maken van Peutiebos immers extra belangrijk voor de inwoners", aldus Marleen Evenepoel, administratief-generaal van Natuur en Bos.

Meest gelezen