Video player inladen...

Vlaanderen krijgt een opleiding 'Eerste hulp bij psychische problemen'

Naast de bekende EHBO-cursussen van het Rode Kruis zal je vanaf oktober ook een cursus "Eerste hulp bij psychische problemen" kunnen volgen. Eén Vlaming op de vier krijgt ooit te maken met psychische problemen. Mensen uit hun omgeving weten vaak niet hoe ze moeten reageren. De nieuwe opleiding leert aan hoe je oplossingen kan aanreiken. 

Eén Vlaming op vier krijgt ooit te maken met psychische problemen. En daarover praten is vaak nog een grote drempel. Mensen uit de omgeving zijn vaak ook onzeker over hoe ze best reageren als iemand het psychisch moeilijk heeft. Want in tegenstelling tot iemand met lichamelijke klachten, is het bij personen die het psychisch moeilijk hebben meestal niet meteen duidelijk hoe je daar als naaste iets kan aan doen. 

De nieuwe opleiding leert aan hoe je oplossingen kan aanreiken. "Hoe reageer je het best als iemand in je omgeving het psychisch moeilijk heeft. Hoe kan je alert zijn, hoe ga je het gesprek aan en hoe begeleid je iemand, indien nodig, naar professionele hulp. Je ertoe verbinden om samen hulp te zoeken, daarmee maak je echt een verschil", zegt Margot Cloet van Zorgnet-Icuro.

Alle informatie over de opleiding vind je op www.rodekruis.be/EHBP.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Video player inladen...

Meest gelezen