10.000 bestuurders in één week tijd geflitst aan wegenwerken E17

Afgelopen week zijn er zo’n 10.000 autobestuurders geflitst aan de wegenwerken op de E17 ter hoogte van Destelbergen. Dat weet het Nieuwsblad. “De snelheidslimiet staat nochtans duidelijk aangegeven, Belgen blijken hardleers”, klinkt het.

Er wordt al wekenlang gewerkt op de E17 met versmalde rijstroken als gevolg. Vorige week werd er een mobiele superflitspaal geïnstalleerd  ter hoogte van Destelbergen. Daar versmallen de rijstroken drastisch en mag je als chauffeur niet sneller dan 50 km/uur rijden. Op één week tijd werden er zo’n 10.000 bestuurders geflitst. Iets meer dan 600 bestuurders reden zelfs veel te snel en mogen zich aan een proces verbaal verwachten.

Veiligheid

“Wij stellen altijd snelheidslimieten in bij wegenwerken, die zijn er voor de veiligheid van de wegenarbeiders die aanwezig zijn en voor de weggebruikers”, vertelt Veva Daniëls van Agentschap Wegen en Verkeer. “Wij roepen al maanden op om de snelheidslimieten te respecteren. Maar de cijfers tonen nogmaals aan dat de Belgen zeer hardleers zijn.”

50 km/uur

“Een snelheidslimiet bij wegenwerken wordt doordacht genomen”, gaat Veva Daniëls verder. Vaak is de snelheidslimiet bij wegenwerken 70 km/uur. Nu is dat 50 km/uur.  “Er is altijd discussie over het feit of het wel 50 km/uur moet zijn op een snelweg. Maar wij kiezen daarvoor omdat de rijbaan echt wel beperkt is. De rijbaan is veel smaller op die plaats. Bij 50 km/uur heb je een kortere remafstand en zijn de gevolgen van een eventueel ongeval veel kleiner.”

 

Meest gelezen