Belgische IS-strijder "beul van Raqqa" gevat in Syrië

Een Belgische IS-strijder is opgepakt in Syrië. Dat schrijft De Morgen. De Belg zou betrokken geweest zijn bij de financiering van de aanslagen in ons land en in Parijs. Hij staat bekend als "de beul van Raqqa", omdat hij in die stad meer dan honderd executies uitgevoerd zou hebben.

Het gaat om IS'er Anouar Haddouchi. De Belgische man zou niet enkel betrokken zijn bij de financiering van de aanslagen van 22 maart in Brussel, maar ook bij die van Parijs. Het federaal parket voert al lange tijd onderzoek naar zijn precieze betrokkenheid bij de terreurcel van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek.

Haddouchi wordt bovendien ook de "beul van Raqqa" genoemd, omdat hij op het centrale marktplein in Raqqa meer dan 100 onthoofdingen zou hebben uitgevoerd. De man is nu opgepakt in Syrië. Het is nog onduidelijk waar hij berecht wordt: in Syrië, hier of in Frankrijk.

Meest gelezen