Dieven aan de haal met laptops en tablets van school in Tienen

In basisschool de Suikerspin in Grimde bij Tienen gaat het nieuwe schooljaar in mineur van start. Dieven braken er afgelopen week in en gingen er met meer dan 20 laptops en 7 tablets vandoor.

De dieven waren hoogstwaarschijnlijk overdag komen verkennen, want twee juffen hadden een paar mannen opgemerkt die zich verdacht gedroegen. De politie werd verwittigd maar kon niets doen omdat er ook niets gestolen was.  

Voorgevoel

Directeur Dieter Rodeyns was er toch niet gerust in en reed 's avonds nog eens langs de school en zag zijn voorgevoel bevestigd toen hij licht zag branden in zijn bureau en binnen ging: "Mijn bureau was open gebroken, het secretariaat was open gebroken en de laptopkast was ook open gebroken."

Dieven met lef

De politie is daarop de vaststellingen komen doen. Maar toen de directeur de dag daarna opnieuw naar de school terugkeerde bleken er nog meer laptops gestolen te zijn. Volgens de directeur hadden de dieven veel lef: "We hebben dan ontdekt dat er ook was ingebroken in de naast gelegen parochiezaal. Waarschijnlijk heb ik 's avond de dieven opgeschrikt en hebben ze zich in de parochiezaal verscholen. Nadat de politie vertrokken was, zijn ze dus nog een derde keer in de school geweest. In totaal zijn meer dan 20 laptops verdwenen en we missen ook 7 tablets."

Verzekering

Voor de directeur is de inbraak een serieuze tegenslag: "De voorbereidingen van de start van het schooljaar lopen natuurlijk vertragingen op. Ik moet nu de aangifte voor de verzekering in orde brengen. Bovendien waren de laptops al enkele jaren oud en dus voor de verzekering weinig waard, maar voor ons waren ze nog perfect om te gebruiken." 

Opengebroken deur en laptopkast (Foto's: BS De Suikerspin)

Meest gelezen