Handelaars van Heusden-Zolder zamelen 21.600 euro in voor gezinnen van overleden brandweerlui

In de brandweerkazerne van Heusden-Zolder hebben handelaars en ondernemers een cheque van 21.600 euro overhandigd aan het korps. Het geld is voor de families van de slachtoffers van de brand op 11 augustus.

Op zondagochtend 11 augustus kwamen bij een brand in Beringen 2 brandweerlui van het korps van Heusden-Zolder om het leven. Benni Smulders liet een echtgenote van 4 kinderen achter, Chris Medo had een vrouw en 2 kinderen. Een derde brandweerman liep zware brandwonden op en zal nog maanden in het ziekenhuis moeten doorbrengen.

Golf van solidariteit

Al snel werden door ondernemers en handelaars uit Beringen en Heusden-Zolder benefietacties opgezet voor de families van de slachtoffers. Bedrijven schreven geld over, er werden spaarpotjes in winkels gezet, een bakker verkocht koekjes en een frituur verkocht een hele dag lang frieten voor het goede doel.

Zo kon vandaag een cheque van 21.600 euro overhandigd worden aan de korpsleiding. Die zal ervoor zorgen dat het geld verdeeld wordt onder de drie getroffen gezinnen.

Op 17 augustus 2019 zijn de overleden brandweerlui begraven. "Het Journaal" bracht toen onderstaand verslag:

Video player inladen...

Meest gelezen