Videospeler inladen...

Brusselse Leopold ll-tunnel weer open op eerste schooldag

Maandagochtend om 6 uur zal de Leopold II-tunnel weer opengaan nadat hij voor de tweede zomer op rij, volledig was afgesloten voor renovatiewerken. Ook in de Rogiertunnel zullen opnieuw twee rijstroken in elke richting beschikbaar zijn. In de week gaan de werken in de tunnels 's nachts gewoon door.

Met zo'n 80.000 voertuigen die er op een normale weekdag passeren, is de  Brusselse Leopold II-tunnel een belangrijke toegangsweg naar de stad. Sinds begin juli was de tunnel volledig afgesloten voor het verkeer om renovatiewerken uit te voeren. De bedoeling is om het verkeer straks nog vlotter én veiliger door de tunnel laten rijden.

De dagen ervoor verwijdert Brussel Mobiliteit de begeleidende maatregelen van de werf, zoals de versmalling van de rijstroken op de E40-A10, de tijdelijke inrichtingen op de Keizer Karellaan en het enkelrichtingsverkeer rond het Elisabethpark en de Basiliek.

In de Rogiertunnel zullen ook opnieuw twee rijstroken in iedere richting beschikbaar zijn, vanaf maandagvoormiddag 2 september.

Beide tunnels blijven evenwel nog vijf nachten per week gesloten, van zondag tot donderdag tussen 22u en 6u. Volgende zomer gaat de Leopold II-tunnel voor een laatste periode volledig dicht.

Meest gelezen