Jonas Roosens

Man rijdt 100 kilometer per uur te snel op Scheldelaan in Antwerpen

Op de Scheldelaan in Antwerpen heeft de politie bij een controleactie een autobestuurder tegengehouden die maar liefst 172 kilometer per uur reed. De toegelaten snelheid op de Scheldelaan bedraagt 70 kilometer per uur. 

De verkeerspolitie hield donderdagnamiddag een snelheidscontrole op de Scheldelaan. Motards stonden klaar om de grootste overtreders te onderscheppen en indien nodig meteen hun rijbewijs in te trekken.

Van de 939 bestuurders die passeerden reden 288 er te snel. 35 bestuurders werden aan de kant gezet, van 16 van hen werd het rijbewijs meteen ingetrokken voor 15 dagen. Eén bestuurder reed maar liefst 172 kilometer per uur.

In de omgeving van de controlepost hielden ook anonieme motorrijders een oogje in het zeil. Zij konden 24 bestuurders betrappen die een rood licht negeerden, 1 van hen bleek na controle onder invloed van drugs rond te rijden. 2 bestuurders waren bezig op hun gsm. 2 bestuurders werden beboet voor asociaal en gevaarlijk rijgedrag.

Meest gelezen