Michael O'Leary stopt als CEO Ryanair (en gaat de overkoepelende groep leiden)

Michael O'Leary, de bekende topman van Ryanair, stopt na 25 jaar als CEO. Hij leidt voortaan Ryanair Holdings.

Begin februari had de 58-jarige O'Leary al aangegeven het dagelijkse bestuur van het bedrijf voor bekeken te houden.  Toen werd ook bekendgemaakt dat Ryanair Holdings omgevormd zou worden tot een groepsstructuur. 

De groep omvat vijf luchtvaartmaatschappijen: Ryanair DAC in Ierland, Ryanair UK in het Verenigd Koninkrijk, Buzz, Malta Air en Lauda. Zij krijgen elk hun eigen CEO en managementteam. O'Leary wordt CEO van de hele groep. In die rol zal hij zich concentreren op de ontwikkeling van de groep (kostenbesparingen, overnames, bestellingen ...), en minder met de dagelijkse beslommeringen bezig zijn.

Als CEO van Ryanair DAC wordt O'Leary opgevolgd door de huidige personeelsdirecteur Eddie Wilson. 

Meest gelezen