Perssysteem nieuwe vuilnisbakken Gent werkt niet

De nieuwe vuilnisbakken aan de Gras- en Korenlei in het centrum van Gent werken nog niet zoals het moet. De afvalkorven zouden automatisch vuilnis samenpersen, maar door een fout in het systeem lukt dat niet. Er komt snel een firma langs om het probleem op te lossen.

Woensdag werden er nieuwe vuilnisbakken geplaatst op de Gras-en Korenlei in het centrum van Gent om zwerfvuil tegen te gaan. De nieuwe afvalkorven hebben een automatisch perssysteem, waardoor er meer in kan. Maar amper één dag na de installatie puilden de vuilnisbakken al uit.

Perssysteem

“Onze vuilnisbakken zijn uitgerust met een systeem waardoor we het snel kunnen zien als er iets misloopt”, vertelt Koen Van Caimere van afvalophaler Ivago. “We kregen het signaal dat er iets mis was. Toen we gingen kijken merkten we dat er technisch nog wat bijgesteld moet worden. Het perssysteem werkt nog niet naar behoren. De firma die zich daarmee bezighoudt, komt vandaag ter plaatse.” De vuilnisbakken zouden dus snel weer moeten werken zoals het hoort.

 

Meest gelezen