Videospeler inladen...

Plofkraak op ING-kantoor in Pelt: daders gevlucht zonder buit

Er is vannacht een plofkraak gebeurd op het ING-bankfiliaal in Pelt. De daders zijn gevlucht zonder buit, zo meldt de bank. 

Het was vannacht rond iets voor vier uur dat de plofkraak op het bankkantoor van ING plaatsvond. De daders probeerden twee geldautomaten tegelijkertijd te kraken, maar volgens de bank sloegen ze uiteindelijk zonder buit op de vlucht. "Buurtbewoners zijn opgeschrikt door enkele luide knallen, wat uitwijst dat er toch een explosief gebruikt is. En er zijn ook onstekingsmechanismen gevonden," zegt korpschef Rudy Verkoyen. "Het gaat om meerdere daders die gemaskerd waren, met donkere kledij aan."

Aan het bankfiliaal is heel wat schade toegebracht. "Het gaat om een automaat die binnen staat, dus er is uiteraard heel wat wanorde. Mogelijk is er ook sprake van rookschade en glasbreuk," zegt Verkoyen. Het parket onderzoekt de zaak. 

In de streek aan de grens met Nederland zijn de laatste maanden al verschillende plofkraken gepleegd. Ook in Pelt zelf was er eerder al een plofkraak.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:  

Videospeler inladen...

Meest gelezen