Videospeler inladen...

Songfestival vindt volgend jaar plaats in Rotterdam: "Stad met bijzonder verhaal én daadkracht"

Het Songfestival vindt volgend jaar plaats in  Rotterdam.  Dat is zopas bekendgemaakt in een spotje op de tv-zenders NPO 1 en 2. Het ging nog tussen 2 steden: Maastricht en Rotterdam. Duncan Laurence won dit voorjaar voor Nederland de liedjeswedstrijd met "Arcade". 

Het Songfestival zal in 2020 plaatsvinden in de week van 11 mei.  De halve finales zijn op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale volgt op zaterdag 16 mei.

"Met Rotterdam als gaststad kiezen we niet alleen voor een stad met een bijzonder verhaal en een onmiskenbare daadkracht", zegt Sietse Bakker, verantwoordelijk producent. "We kiezen daarmee ook voor Rotterdam Ahoy,  wat ons betreft de meest geschikte locatie om drie state of the art-tv-shows te produceren voor ruim 180 miljoen kijkers." 

(lees verder onder de tweet)

Vlak na de winst van Duncan Laurence in mei in Tel Aviv lieten zowel Maastricht als Rotterdam al weten dat ze het evenement wilden binnenhalen.  Vijf steden dienden hun officiële kandidatuur in: Arnhem, Utrecht en Den Bosch vielen eerder al af. 

Alle steden moesten in een zogenoemd "bidbook" de NPO ervan proberen te overtuigen dat zij dé geknipte kandidaat waren voor het media-evenement. Criteria die een belangrijke rol spelen, zijn: locatie, capaciteit, technische capaciteiten, infrastructuur, accommodatie en bereikbaarheid. Rotterdam en Maastricht scoorden volgens de NPO het hoogst voor de belangrijkste eisen. 

De organisatie is een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union). Nederland is volgend jaar het gastland nadat het dit jaar voor de vijfde keer gewonnen heeft.  

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen