Start bouw brug over kanaal Brussel-Charleroi

Nu maandag start Beliris met de bouw van een brug die het Brusselse Noordstation en Tour & Taxis met elkaar moet verbinden. Vooral voor pendelaars zal de brug een belangrijke tijdswinst betekenen.

Suzan Danielbrug

Beliris, de publieke bouwexpert voor Brussel, start volgende maandag met de bouw van de Suzan Danielbrug. De brug wordt genoemd naar Suzan Daniel, de leading lady van de Brusselse holebiscene midden vorige eeuw.  Op deze brug zullen openbaar vervoer, voetgangers en fietsers zij aan zij het kanaal Antwerpen-Brussel-Charleroi kunnen oversteken.  En dat is een primeur voor Brussel.  

Twee verkeerszones

De brug omvat twee verkeerszones: een geasfalteerde rijbaan voor het openbaar vervoer van 7 meter breed en een houten fiets- en voetgangerszone van 6 meter. Het hoogste punt van de brug zal fietsers en wandelaars een mooi uitzicht bieden op het kanaal en het toekomstige park. Dat zal midden volgend jaar aan de Materialenkaai door Beliris worden aangelegd. De bouw van de brug gebeurt in samenwerking met Brussel Mobiliteit, Leefmilieu Brussel en de Haven. 

De brug zou klaar moeten zijn tegen de lente van 2021.  Het bouwwerk zal een kleine 7 miljoen euro kosten. 

Meest gelezen