Videospeler inladen...

Nieuwe "Tik Tak" van start: VRT NWS ging oud-figuranten Liva en Sara opzoeken, hun peuters zijn nu aan zet

Op Ketnet Junior zijn vanaf vanochtend de eerste afleveringen van de nieuwe “Tik Tak” te zien. De vaste waarden, zoals de spelende kinderen aan tafel, het drinkmannetje en het Tik Tak-huisje zijn behouden, maar er zitten ook nieuwe rubrieken in de reeks. VRT NWS ging op bezoek bij mama's Liva en Sara. Zij zaten als peuter in de jaren 80 zelf in "Tik Tak" en nu zijn hun kinderen aan de beurt.   

"Tik Tak" werd voor het eerst uitgezonden op 1 november 1981. Het programma voor de allerjongsten was meteen een succes en was uiteindelijk in bijna 30 landen te zien. Tussen 1981 en 1991 zijn er 366 afleveringen gemaakt, één voor elke dag van het jaar. Ketnet zond "Tik Tak" uit tot in 2006 en nu, 13 jaar later, is het tijd voor een comeback. 

"Mensen zeiden me: het zou wel leuk zijn als Paulien er ook in zou zitten", legt Liva Marynen, die in 1983 een "Tik Tak"-kindje was, uit.  "Ik dacht: Paulien is 5 jaar, die is veel  te oud, tot ik dan ergens had gelezen dat ze 4 mochten zijn. Toen was ze eigenlijk ook nog maar 4. En ik dacht: wie niet waagt, niet wint, we sturen gewoon een brief en we zien wel wat er komt. En wonder bij wonder kreeg ik telefoon dat ze geselecteerd was."  

Net als Liva Marynen vindt Sara van den Eede het nog altijd leuk dat ze een "Tik Tak"-kindje geweest is. "Ik vond het heel fijn. Ook wanneer je ouder werd, werd het nog steeds op televisie getoond en ik kreeg dan heel dikwijls reacties van mensen die me gezien hadden. Mijn oudste dochter is 20 en zij heeft haar eigen mama als "Tik Tak"-kindje nog op de buis gezien. De jongste, Alexander (die nu zelf ook in "Tik Tak" zit, red), die moet al naar de YouTube-filmpjes gaan om mij te zoeken." 

Bekijk hier de reportage uit "Het Journaal":  

Videospeler inladen...

De nieuwe "Tik Tak" is 's ochtends te bekijken op het Ketnet-kanaal, in de namiddag op het Canvas-kanaal. En altijd digitaal via de gratis Ketnet Junior-app, op KetnetJunior.be en op het YouTube-kanaal van Ketnet Junior

Meest gelezen