Turnhout moet het voorlopig zonder ijspiste stellen

Turnhout zal het voorlopig zonder ijspiste moeten doen. De onderhandelingen tussen de vzw achter de ijspiste met de uitbater van de hal waar die de laatste 3 jaar was gevestigd, zijn afgesprongen. Het ijs is gesmolten, schaatsen kan voorlopig dus niet meer. IJssportcentrum Turnhout zoekt nu volop naar oplossingen.

De vzw IJssportcentrum Turnhout moet op zoek naar een nieuwe locatie voor de tijdelijke ijspiste. De laatste jaren was die gelegen aan de Everdongenlaan, maar door financiële strubbelingen tussen de eigenaar van hal en de vzw, is een hernieuwing van het contract zo goed als uitgesloten.

Tijd begint te dringen

Veel tijd om een nieuwe locatie te vinden is er niet, het nieuwe ijsseizoen start over een goeie maand. Het zou kunnen dat dat seizoen nu iets later moet starten. "Het doemscenario is zich aan het stellen", zegt Hans Van Accom van de vzw ijssportcentrum Turnhout. "We moeten zoeken naar oplossingen, en dat is gezien de omvang en vereisten van een ijspiste niet evident. Toch ben ik ervan overtuigd dat we nog iets gaan kunnen regelen."

Naast recreanten gebruikten ook 4 clubs de ijspiste, onder andere ook de kunstschaatsclub waar Olympiër Loena Hendrickx bij aangesloten is.

Meest gelezen