AFP or licensors

Twitteraccount van Twitterbaas Jack Dorsey gehackt

Het Twitteraccount van Jack Dorsey, de oprichter en topman van de socialenetwerksite, is gehackt. Het incident wordt onderzocht, zo bevestigt Twitter. De hackers hebben racistische tweets verstuurd met het account. De tweets zouden afkomstig zijn van een bron die Cloudhopper heet.

Het Twitteraccount van Jack Dorsey, de oprichter en topman van de socialenetwerksite, is voor een korte periode gehackt. Er verschenen beledigende en racistische berichten. "We weten dat @jack gekraakt is en we onderzoeken wat er gebeurd is", laat het bedrijf weten.

Vrijdag iets voor 22 uur Belgische tijd verschenen de racistische tweets en berichten over Adolf Hitler op de account. Ze werden in een kwartier tijd verwijderd. De tweets bevatten de hashtags #chucklingsquad et #ChucklingHela, die eerder al werden gebruikt toen andere accounts gehackt werden.

In juli werd het account van de politie van Londen nog gekraakt en diezelfde hashtags werden toen gebruikt in de tweets. Volgens de politie zat een jonge man achter de aanval. Het ging om een tiener of twintiger, bekend onder het pseudoniem Cal of @Cal086, die in de Verenigde Staten zou wonen.

 Dezelfde dader zou ook achter de aanval van vorige week op het account van Daniel Desmond Amofah zitten. Hij is beter bekend als de Youtuber Etika en overleed op 25 juni.

Het account van Jack Dorsey is het eerste account in de geschiedenis van Twitter. Op 21 maart 2006 stuurde Dorsey de allereerste tweet: "just setting up my twttr".

Meest gelezen