CBD-shop van Ian Thomas opnieuw open na verzegeling

De pop-up-winkel van zanger Ian Thomas is na enkele dagen verzegeld te zijn geweest opnieuw open. Dat bevestigt het parket. De shop blijkt in orde te zijn met de wettelijke voorschriften. In de winkel worden producten op basis van cannabisolie verkocht. 

De winkel van Ian Thomas werd woensdag, de openingsdag, verzegeld door het parket. Dat gebeurde niet omdat er zorgen waren over de te koop aangeboden producten, maar omdat de pop-up (een tijdelijke winkel) niet ingeschreven was bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen. 

Maar gisteravond is de zaak opnieuw vrijgegeven. "Volgens een interne nota van de Overheidsdienst Economie moet een pop-up shop niet ingeschreven zijn in de Kruispuntbank als die winkel ononderbroken minder dan 30 dagen open is", laat het parket van Antwerpen weten.

"Het parket was niet op de hoogte van die nota. Van zodra wij op de hoogte zijn gebracht, hebben we de zaak opnieuw ontzegeld."

Meest gelezen