Archieffoto

Grondpersoneel KLM legt maandag een paar uur het werk neer op Schiphol

Het grondpersoneel van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM legt maandagochtend van 8 tot 10 uur het werk neer op Schiphol. Dat meldt vakcentrale FNV. Volgens FNV staakt het personeel die uren voor een beter loon, meer medewerkers in vaste dienst en betere roosters.

De onderhandelingen over een nieuwe arbeidsovereenkomst (cao) tussen de vakbond en de luchtvaartmaatschappij zijn vastgelopen. De FNV wil dat de medewerkers er per jaar 4 procent op vooruit gaan. KLM biedt een cao voor drie jaar waarin medewerkers in totaal 6 procent meer loon krijgen in drie stappen. Werknemers zijn daar over niet te spreken.

Vakbond FNV vond het loonbod te mager om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen en kondigde na het aflopen van een ultimatum, vrijdag om 17 uur, al aan dat er acties zouden komen. De FNV beseft dat de staking "tot overlast en vervelende situaties kan leiden".

Volgens NOS zullen niet alleen vluchten van KLM getroffen worden door de actie, maar ook vluchten van onder meer Delta en Air France. Er staan tussen 8 en 10 uur ruim 150 vertrekken en aankomsten gepland van KLM en partnermaatschappijen. 

Alle gronddiensten zullen het werk voor twee uur neerleggen, behalve het personeel aan de check-in. De vakbond verwacht dat minstens 80 procent van het personeel zal deelnemen aan de staking.

Meest gelezen