Reporters

De eerste schoolweek wordt opvallend frisser: van een zwoele zaterdag tot 31 graden naar 20 graden

Weerman Frank Deboosere kondigt het begin van de weerkundige herfst aan, en dat zullen we best gevoeld hebben. Waar we vandaag nog genieten van - of puffen bij - temperaturen tot 31 graden, dalen die maxima morgen met bijna 10 graden. En ook volgende week wordt het koeler. "Maar normale maxima voor begin september", verduidelijkt Deboosere. Leg toch misschien al een truitje klaar.

Zwoele zaterdag

Vandaag blijft het overwegend droog, meestal zonnig en warm. De maxima schommelen van 26 of 27 graden aan  de kust, tussen 27 en 29 graden in de Ardennen tot 30 of lokaal 31 graden elders. Soms trekken er middelhoge wolken voorbij. Vooral over het oosten kunnen een paar (onweers)buien ontstaan. Dat meldt het KMI. 

Vanavond neemt de bewolking vanaf het westen toe. In de nacht van zaterdag op zondag wordt het soms zwaarbewolkt met lokaal wat regen of  enkele buien. De minima schommelen tussen 11 en 17 graden bij een zwakke tot matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit westzuidwest tot westnoordwest.

En daarna bijna 10 graden minder

Morgen wordt het vanaf het westen geleidelijk aan zonniger en blijft het droog. Het is gevoelig frisser. De maxima schommelen rond 20 graden in het centrum bij een meestal matige westenwind, ruimend naar noordwest. In de nacht van zondag op maandag is het wisselend bewolkt en overwegend droog, bij minima rond 11 graden in het centrum. Er staat een zwakke, aan zee matige, westen- tot noordwestenwind.

De eerste dag van september is het vrij mooi met brede opklaringen en geleidelijk ook stapelwolken. Een plaatselijk buitje is niet uitgesloten nabij de Nederlandse grens. De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden.

Dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het blijft meestal droog maar een lokaal buitje is niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 20 en 22 graden. Woensdagochtend neemt de bewolking snel toe vanaf het westen gevolgd door regen. In de loop van de dag trekt die regenzone naar het oosten. Op het einde van de dag verschijnen er opklaringen in het westen. De maxima komen uit tussen 18 en 21 graden.

Donderdag start met brede opklaringen maar later op de dag vormen zich wat stapelwolken. Op een zeer lokaal buitje na blijft het vrijwel overal droog. Het kwik komt niet hoger dan een graad of 19.

Bekijk hieronder het weerbericht met onze weerman Frank Deboosere:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen