Archieffoto
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Tiental migranten gered voor de kust van Calais

Voor de kust van de Noord-Franse stad Calais zijn vanmorgen dertien migranten opgevist uit de Noordzee. De dertien, allemaal mannen, probeerden de oversteek naar Groot-Brittannië te maken.

De maritieme diensten werden rond 5 uur vanmorgen op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van een bootje in de buurt van Calais, met aan boord dertien migranten. Een helikopter kon het vaartuig lokaliseren, waarna een kustpatrouille van de maritieme politie de migranten kon oppikken.

De opvarenden, allemaal mannen, probeerden Groot-Brittannië te bereiken. De politie bracht hen naar de haven van Calais, waar ze werden opgepakt.

Sinds begin dit jaar proberen steeds meer mensen het Kanaal over te steken richting Groot-Brittannië. Die oversteek is erg gevaarlijk door de sterke stroming, de koele watertemperaturen en de drukke vaarroutes.

Meest gelezen