Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle.

Zeven weken op nummer 1 in de Ultratop: "Hoe het danst" geeft "Zoutelande" het nakijken

In de hitlijst Ultratop 50 prijkt "Hoe het danst" al zeven weken op 1. Daarmee breekt het Nederlandstalige nummer van Marco Borsato, dj Armin van Buuren en Davina Michelle het record van de monsterhit "Zoutelande" van BLØF en Geike Arnaert. "Zoutelande" leidde de Ultratop zes weken.

Er is haast geen ontkomen aan: "Hoe het danst" weerklinkt op bijna alle radiozenders. En het aanstekelijke nummer heeft nu ook een record te pakken door zeven weken op nummer 1 in de Ultratop te staan. Het is sinds 2010 het langstgenoteerde Nederlandstalige lied op nummer 1 in de hitlijst.

Beluister hier de nieuwe recordhouder en die van vorig jaar (lees voort onder de videoclips): 

Vorig decennium was die eer weggelegd voor de Vlaamse band Fixkes met "Kvraagetaan". Dat nummer uit 2007 prijkte maar liefst 16 weken bovenaan. 

Maar wat is nu de kracht van "Hoe het danst"? Moeilijk om uit te leggen, zegt Sam Jaspers van Ultratop. "Het is allereerst de combinatie van drie verschillende artiesten met een totaal ander publiek. Het nummer overstijgt generaties en dan heb je nog het genre: "Hoe het danst" is dance. Bovendien draaien alle radiozenders het constant en dát is geen evidentie." 

Meest gelezen