Videospeler inladen...

Ambulanceploeg aangevallen tijdens interventie in Avelgem: "Ook in landelijke gebieden steeds meer agressie"

In Avelgem, bij Kortrijk, is afgelopen nacht een ambulanceploeg aangevallen tijdens een interventie op een jongerenfuif. De ambulanciers zelf bleven ongedeerd, maar de ambulance raakte beschadigd. Volgens diensthoofd Dominiek D'haene van de betrokken ambulancedienst komt agressie meer en meer voor, ook in landelijke gebieden.

"Er was een evenement bij een jeugdhuis in Avelgem. Onze ploeg werd opgeroepen voor iemand die onwel was geworden. Plots keerde iemand uit het publiek zich om onbekende reden tegen de hulpverleners ", doet D'haene het relaas.

De ambulanciers konden zich in veiligheid brengen, maar de voorruit van de ziekenwagen werd verbrijzeld door de agressieveling. Een tweede ploeg moest ter plaatse komen om de onwel geworden persoon te verzorgen. De dader, een jongeman, werd opgepakt.

Agressie tegen hulpverleners komt steeds vaker voor, klaagt diensthoofd Dominiek D'haene aan. "We zijn een landelijke dienst. Twintig jaar geleden was zoiets vrijwel onbestaande. De laatste tien jaar komt dat met mondjesmaat naar boven en de laatste vijf jaar zijn echt wel problematisch. Onze mensen komen maandelijks in contact met hetzij verbale, hetzij fysieke agressie."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen