2019 Kevin Mazur

Ariana Grande annuleerde - na een aantal paniekaanvallen - haar meet & greet met 160 fans in Antwerpen

De Amerikaanse popzangeres Ariana Grande (26) heeft haar meet & greet in Antwerpen met fans vorige vrijdag afgelast. Dat heeft concertorganisator Live Nation bevestigd. Grande heeft zich intussen verontschuldigd en belooft haar fans hun geld terug te betalen. De zangeres paste voor de meet & greet, omdat ze kampt met depressieve gevoelens en paniekaanvallen.

Grande stond vrijdag voor een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen met haar "Sweetener"-tournee. Zo'n 160 fans hadden een meet & greet met de populaire ster. Zij schoven tussen 15 en 16 uur, nog vóór het concert, aan maar kwamen helaas van een kale reis thuis. Grande had op het laatste moment de exclusieve ontmoeting geannuleerd.  

(lees voort onder de foto)

2019 Kevin Mazur

Ik wou dat ik controle had over deze aanvallen

Ariana Grande op Instagram

Volgens de Huffington Post heeft Grande via Instagram laten weten dat ze "haar energie wilde sparen voor de show". "Tijd voor wat eerlijkheid. Mijn depressie en angst zijn constant aanwezig. Ik heb jullie alles gegeven en probeer door te zetten en het te maskeren. Vandaag (vrijdag, red.) was een extra moeilijke. Na een aantal paniekaanvallen leek het mij wijs om de soundcheck en meet & greet met fans niet te doen", aldus Grande.

"Ik kon jullie niet het beste van mezelf geven. Ik wou dat ik controle had over deze aanvallen, maar iedereen met angsten en depressies snapt het wel."

Bij een paniekaanval is er een klik in de hersenen die ertoe leidt dat er plots een angst verschijnt zonder dat er een angstfactor aanwezig is. Fysieke symptomen zijn onder meer fel zweten, een verhoogde hartslag en hyperventilatie. Men denkt als het ware dat men doodgaat, terwijl het om een psychologisch probleem gaat.

Grande overleefde een aanslag

Grande heeft al wat tegenslagen gekend in haar leven. In mei 2017 werd een aanslag gepleegd tijdens haar concert in Manchester. Meer dan 20 mensen kwamen om het leven, onder wie kinderen. Grande schorste toen haar tournee en keerde pas vorige maand naar Manchester terug.

In september vorig jaar stierf ook haar voormalige partner, de Amerikaanse rapper Mac Miller (foto), vermoedelijk aan een overdosis drugs. "Het spijt me zo dat ik je pijn niet kon wegnemen", reageerde Grande toen. 

Meest gelezen