AFP or licensors

Droge humor als wapen: dit waren de grappigste protestborden op de Britse betogingen tegen Johnson

Dat het protest tegen de Britse premier Boris Johnson en zijn aanpak van de brexit een ernstige zaak is, staat buiten kijf. In meer dan 30 steden kwamen gisteren alles samen tienduizenden mensen op straat. Maar zoals vanouds wisten die hun boosheid te kruiden met een flinke portie humor.

In tal van Britse steden uitten boze burgers hun woede over premier Boris Johnson. Die besliste deze week dat hij het parlement wil opschorten van de tweede week van september tot half oktober. Dat zet kwaad bloed, omdat de oppositie zo plots veel minder tijd krijgt om een brexit zonder akkoord met de EU op 31 oktober te vermijden.

Maar een ding is zeker: Britten verliezen hun gevoel voor humor nooit, ook niet als ze op straat moeten komen tegen de regering. Op sociale media circuleren dan ook tal van foto's van scherpe, maar hoogst amusante protestborden. En die wilden we u niet onthouden:

Meest gelezen