AFP

Hebt u het ook gemerkt? Koning Willem-Alexander aan de slag met zijn "vakantiebaard"

In Terneuzen in Zeeland is gisteren de Slag om de Schelde herdacht, een cruciale stap bij de Nederlandse bevrijding van de Duitse bezetter en een van de grootste militaire operaties in de Tweede Wereldoorlog. Onder de talrijke vertegenwoordigers was ook de Nederlandse koning Willem-Alexander aanwezig, met - opvallend- een baard. Of volgens de Nederlandse pers zijn "vakantiebaard". 

Willem-Alexander mét (stoppel)baard, het is een traditie geworden maar dan wel tijdens de zomer, tijdens zijn vakantie. De Nederlandse koning zou dat als "bevrijdend" aanvoelen en kan zo een tikkeltje meer genieten van enige anonimiteit. Maar die baard laat hij dus enkel staan tijdens zijn vakantie, als hij bijvoorbeeld naar zijn strandvilla in Kranidi, in het zuiden van Griekenland, trekt. 

Wanneer hij terug aan de slag gaat, gaat die baard er ook af. Maar deze keer blijkbaar niet. Of om het met de woorden van Nederlandse royaltywatcher Rick Evers te zeggen: "We hebben hem nooit eerder "officieel" met baard gezien." Nederlands koningshuisverslaggever Sam Hoevenaar vraagt zich vooral af of Willem-Alexander de baard nu gaat houden.

Het Algemeen Dagblad laat er in een artikel een trendwatcher en kapper op los. De ene ziet een "krachtige, vorstelijke en lekker mannelijke uitstraling", terwijl de andere subtiel opmerkt: "Die baard is top en mannelijk. Nu het kapsel nog."  

Bekijk hier de beelden van de herdenking van de Slag om de Schelde:

Videospeler inladen...

Meest gelezen