Videospeler inladen...

Minstens zeven doden en 21 gewonden bij schietpartij in Texas

Bij een schietpartij in Odessa, in het westen van de Amerikaanse staat Texas, zijn zeker zeven doden gevallen. Volgens de lokale politie raakten 21 mensen gewond. Ook de schutter is dood.

"De verdachte kwam Odessa binnen en begon in het rond te schieten", verklaarde burgemeester David Turner. De schutter liet zijn eigen voertuig achter en carjackte een bestelwagen van de post. De politie schoot de verdachte dood bij het bioscoopcomplex Sinergy in Odessa. Het zou om een blanke dertiger gaan. Bij de gewonden zijn zeker drie leden van de ordediensten. 

Turner zei nog dat de politie hem had ingelicht dat er slechts één schutter was. Eerder had de politie van de naburige stad Midland gesproken over twee schutters in twee verschillende voertuigen.

De Amerikaanse president Donald Trump schreef op Twitter dat zijn justitieminister William Bar hem op de hoogte houdt en dat de FBI een onderzoek is gestart.

De schietpartij vindt plaats vier weken nadat 22 mensen omkwamen toen een schutter het vuur opende in een shoppingcentrum in El Paso, ook in de staat Texas. Enkele uren later vond een andere schietpartij plaats in Dayton, Ohio. Daarbij kwamen negen mensen om het leven.

Bekijk hieronder amateurbeelden van de politieoperaties en getuigenissen van voorbijgangers:

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen