Archieffoto

Opnieuw onrustige uitgaansnachten in Leuven

De Leuvens politie heeft afgelopen weekend weer de handen vol gehad met overlast in het uitgaansleven. Verschillende amokmakers hebben de nacht moeten doorbrengen in de cel. Twee politie-inspecteurs raakten lichtgewond.

"Het ging vooral over zaken zoals nachtlawaai, enkele vechtpartijen en dronken personen die het bont maakten in de Leuvense binnenstad", zegt hoofdinspecteur Nicolas Del Piero.

Zes mensen moesten in de cel ontnuchteren, vier anderen werden opgepakt omdat ze de openbare orde verstoord hadden. "Een van hen heeft daarbij geweld gebruikt tegen de politie. Twee inspecteurs zijn lichtgewond geraakt. De persoon is ter beschikking gesteld van het parket."

Het is al een tijdje onrustiger in het Leuvense uitgaansleven rond de Oude Markt. De politie zet daarom extra overlastpatrouilles in, dat was ook dit weekend het geval. Enkele weken geleden hield de Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) nog overleg over de situatie met parket, politie en de horeca.

In functie van de start van het academiejaar - binnen enkele weken - zal dat verder opgevolgd worden om te kijken welke bijkomende maatregelen er kunnen getroffen worden. "Al kan je in een studentenstad met een bruisend uitgaansleven nooit uitsluiten dat er schermutselingen ontstaan", klinkt het.

Meest gelezen