Voorbijrijdende wagen in Kuurne beschoten met luchtdrukgeweer

In Kuurne is zaterdagavond een voorbijrijdende wagen beschoten door iemand met een luchtdrukgeweer. Slachtoffers Christophe Herreman en zijn 14-jarige zoon Thomas vonden op de achterbank het stalen balletje en een paar stukjes glas.

Rond 18.45 uur reed Christophe Herremans uit Marke (Kortrijk) met zijn zoon Thomas met de wagen naar een oom in Kuurne. Hun autoruiten stonden open. In de Boomgaardstraat moesten ze vertragen om een verkeersdrempel te nemen. Plots ketste er iets tegen de wagen. Op hetzelfde moment voelde Thomas iets in zijn hals nijpen. Op zijn schoot vonden ze een stalen balletje en een paar stukjes glas.

Herremans hield om de hoek halt met zijn wagen maar stelde verder geen schade aan de auto vast. Hij deed aangifte bij de politie, die ondertussen een (buurt-)onderzoek is gestart. Burgemeester Francis Benoit (CD&V) kreeg ondertussen nog enkele meldingen over jongeren die met een loodjesgeweer aan het schieten waren.

Meest gelezen