300 leerlingen in gloednieuwe school in Stasegem

300 leerlingen in Stasegem mochten vandaag hun eerste schooldag starten in een gloednieuw gebouw. Het gaat om een bijna energieneutrale school. Het bouwdossier sleepte 7 jaar aan.

Heel wat enthousiaste leerlingen en ouders vanmorgen in de Generaal Deprezstraat in Stasegem. De nieuwe school is klaar. Vorig jaar werd de oude school afgebroken omdat die te klein werd. Er lopen 300 leerlingen school, maar er kunnen er nog wat bij. Dat is nodig omdat er heel wat jonge gezinnen zijn komen wonen in Stasegem de laatste jaren. Ook de tekenacademie heeft een eigen lokaal in de nieuwe school.

Open leercentrum

De nieuwe school moet een open leercentrum worden. Directeur Charly Nowé: "Als leerkracht zal je je hier niet kunnen verbergen. De kleuterklassen zijn niet verbonden met een gang, je moet door de kleuterklas om naar de andere te gaan. Boven zijn er per leerjaar 2 lokalen die omgevormd worden tot één ruimte met een transparante schuifwand ertussen. Ik hoop dat de schuifwand zo veel mogelijk open staat."

Bijna energie neutrale school

De school heeft 6,5 miljoen euro gekost en is bijna energie neutraal. Schepen Tijs Naert: "Er zijn zonnepanelen, groendaken, een warmtepomp en alle verlichting is met ledlampen. Het is een totaalconcept dat maakt dat we bijna energie neutraal zijn."

Meest gelezen