8 boten uitgebrand bij zeilschool in Nieuwpoort

Rond drie uur vanmorgen heeft het gebrand op het terrein van zeilschool De Spits in Nieuwpoort, dat is vlak bij de Sint-Jorissluis. Verschillende bootjes zijn vernield. Wellicht is gras beginnen branden naast de zeilschool. Door de droogte zullen de vlammen overgeslagen zijn op de bootjes.

Vanochtend rukten de korpsen van Nieuwpoort, Koksijde-Oostduinkerke en Veurne uit naar een terrein nabij de Sint-Jorissluis in Nieuwpoort. Een grasbrand sloeg over naar een afgesloten terrein van de zeilschool De Spits. "Een caravan, acht zeilbootjes in polyester en een container met zeilmateriaal gingen in de vlammen op", zegt Mathijs Demey van de brandweer.

Evacuatie jachten

Vlak bij de zeilschool is er een aanlegplaats voor jachten. De brandweer heeft tien mensen die in die boten lagen te slapen, van de jachten gehaald. 

 

Meest gelezen