Aalst had mooie toeristische zomer

Hoewel de toeristische zomer pas eind september eindigt, kan Aalst al bogen op een mooi aantal bezoekers. Drie evenementen trokken duizenden toeristen aan: de tentoonstelling Vlaamse Meesters in Situ, de tentoonstelling Pikant! en het circusevenement Cirq! .

De tentoonstelling Pikant! over hoe kant is verwerkt in de loop der jaren, en hoe kant werd afgebeeld op schilderijen is te zien in het Waterkasteel van Moorsel. Het is een tentoonstelling van The Phoebus Foundation. Er kwamen al zo'n 50.000 bezoekers langs. De stad Aalst organiseert er de groepsrondleidingen. "Al 345 groepen hebben we er rondgeleid," zegt Laurien Van Melckebeke van de dienst Toerisme. "Dat is behoorlijk wat en het komt bovenop de andere rondleidingen die onze gidsen geven in de stad." Pikant! is verlengd tot 3 november.

De tentoonstelling legt de stad geen windeieren, want "veel mensen maken er een daguitstap van. Ze verlengen hun bezoek aan de tentoonstelling met een bezoek aan de stad of maken er zelfs een weekend van."

Circus en schilderkunst

Het grote circusfestival Cirq! vond deze zomer voor de tiende keer plaats, telkens in het derde weekend van augustus en net als andere jaren kwam er een groot publiek op af. "We telden 25.000 bezoekers", zegt Laurien van Melckebeke. "Het is elk jaar weer een succes omdat het zeer laagdrempelig is voor zowel jong als oud."

De tentoonstelling van de Vlaamse Meesters in Situ waar het schilderij van Rubens in de Sint-Martinuskerk deel van uitmaakt, kreeg dagelijks ook meer dan 100 bezoekers over de vloer. Dat schilderij van Rubens kan je nog tot eind september gaan bekijken. ".Het is een schilderij van de rijke gilde van de hop- en graanhandelaren die dat indertijd hebben besteld." Je kan het schilderij van dichtbij bekijken van op een trap.

Meest gelezen