Alpaca woont in garagebox centrum Gent

In de Gentse wijk Brugse Poort maken sommige inwoners zich zorgen over een alpaca die er aan een garageboxcomplex woont. De politie ging intussen met de eigenaar van het dier én het terrein praten. Het dier blijkt goed behandeld, dierenwelzijn komt binnenkort langs om te kijken of het dier er mag blijven.

"Kozemietje komt helemaal niets te kort hier", vertelt de eigenaar van de alpaca aan Radio 2 Oost-Vlaanderen terwijl hij het beestje verzorgt. Het dier leeft op de terreinen waar de man garageboxen uitbaat. "Ik ben op het idee gekomen om een alpaca te houden nadat ik een erg inspirerend boek had gelezen van een Zwitserse schrijfster", vertelt de man. "Ik ging langs bij enkele kwekers en vond uiteindelijk een jong beestje dat ik gekocht heb. Ik heb het met mijn auto naar hier gebracht. Kozemietje, heet ze."

(lees verder onder de foto)

De alpaca aan een garagebox

Eten, drinken en schaduw

Enkele buurtbewoners vonden het vreemd dat er een alpaca aan een garageboxenterrein woont en contacteerden de politie. Die stuurde intussen een buurtinspecteur, zegt woordvoerder Matto Langeraert: "Ze is langs geweest en heeft de eerste vaststellingen gedaan. Het dier blijkt goed verzorgd. We gaan dierenwelzijn wel nog eens laten langskomen om dat te verifiëren.

"Er is hier op het domein zeker genoeg eten. Ze eet het liefst de druifjes van de wilde druivelaar hier achteraan op het terrein. Ook het gras en de kruiden hier lust ze graag. Ik heb intussen ook 300 vierkante meter graszoden besteld zodat er zeker genoeg eten is. Er zijn ook korrels, ik kocht 20 kilogram, maar voorlopig eet ze daar nog niet zoveel van. Dat zal voor de winter zijn denk ik." Het diertje heeft een dikke pels en houdt niet van de extreme warmte: "Kozemietje kan hier perfect in de schaduw of in een box schuilen, ze staat nooit in de zon." De eigenaar van Kozemietje gaat het terrein binnenkort ook aanpakken, vier garageboxen sneuvelen omdat er een grote zwemvijver komt. 

Huurders vinden het geweldig

De mensen die een garagebox huren op het domein zijn enthousiast. "Bijna al mijn cliënten vinden het fantastisch, ze komen met hun kinderen om foto's te nemen met Kozemietje. Ze hebben vaak nog nooit zo'n dier gezien. In oktober krijgt Kozemietje trouwens gezelschap, er komt nog een alpaca bij. Kozemietje is niet graag alleen, ze staat mij altijd op te wachten als ik hier aankom."

Meest gelezen