Belgisch kampioenschap savatteschieten Marke

Je kan het zo zot niet bedenken of er bestaat een Belgisch kampioenschap van. In Marke werd gisteren het BK savatteschieten gehouden. Het komt erop neer om de pantoffel of savatte zo ver mogelijk weg te trappen.

Het is al de 8ste keer dat het Belgisch kampioenschap savatteschieten werd georganiseerd in Marke. Het Belgische record staat op 36,65 meter, maar dit werd niet gehaald dit jaar. "Een goeie savattekampioen moet goeie benen hebben, maar ook een goeie dosis positivisme, of eentje gedronken hebben. Iedereen zegt 36 meter of 25 meter, dat is zo ver niet, maar je moet zelf eens proberen thuis. Het wordt vaak onderschat", zegt organisator Stijn Dusselier.

Niet zonder gevaar

Savatteschieten is niet zonder gevaar. Er sneuvelde een glas en één van de medewerkers liep een bloedneus op omdat hij een savatte tegen zijn neus kreeg. Brigitte Caesstecker had thuis niet geoefend, maar had wel de juiste techniek :"Ik heb gezien dat als je laag je savatte wegschiet, dat dat beter gaat. Misschien met hakken dat het nog beter gaat." Bij de vrouwen won Isabelle Boons met een schot van 22,18 meter. Bij de mannen ging het goud naar Ward Honoré met 28,82 meter. 

 

 

Meest gelezen