Videospeler inladen...

Belgisch kunstwerk brandt op festival Burning Man

In de Black Rock Desert in de Amerikaanse staat Nevada is naar jaarlijkse gewoonte op het einde van de zomer het festival Burning Man gehouden. Het is gebruikelijk om er als afsluiter grote vreugdevuren aan te steken. Dit jaar gebeurde dat onder meer met een constructie van de Belgische kunstenaar Tom Herck.

Tijdens Burning Man komen mensen van heinde en verre samen in de woestijn om een soort van tijdelijke experimentele gemeenschap te vormen. De Belgische kunstenaar Tom Herck bouwde er dit jaar een zeven meter hoog kunstwerk : “The wall”.

Het werk verwijst naar de muur die de Amerikaanse president Donald Trump wil bouwen op de grens met Mexico. Op het einde van het festival werd "The wall" in brand gestoken.

Tom Herck is niet de eerste Belgische kunstenaar op Burning Man. In 2006 zag Arne Quinze er al zijn kunstwerk "Uchronia" in vlammen opgaan.

Bekijk hieronder beelden van "The wall van Tom Herck":

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder beelden van "Uchronia" van Arne Quinze:

Meest gelezen