Brand bij tractorverdeler in Herne blijkt aangestoken

De brand in de loods van een verdeler van land- en tuinbouwvoertuigen in Herne is aangestoken. Dat laat het parket weten. Het gebouw brandde afgelopen weekend volledig uit.

"Alles in de loods is vernield. De banden van de tractoren zorgden voor een enorme rookpluim", vertelt eigenaar Luc Van Sinay. Bij de brand kwam er ook asbest vrij uit de golfplaten op het dak. Intussen is het gevaar voor de buurtbewoners wel geweken. "Er is momenteel een gespecialiseerde firma bezig om alles op te ruimen. Ik wil de krachten bundelen om opnieuw te beginnen. Mijn klanten geven mij al jaren hun vertrouwen, dat wil ik niet beschadigen."

Luc krijgt veel steun van buren, vrienden en familie. "Mijn telefoon staat roodgloeiend. Veel mensen willen mij allerlei materiaal uitlenen om het bedrijf herop te starten. Maar daarvoor moet het terrein eerst weer vrijgegeven worden. Die steun die echt veel deugd doet. In nood leer je je vrienden kennen, maar ik ben verrast dat het er zoveel zijn." Opvallend genoeg gelooft Luc niet dat de brand is aangestoken, ondanks de vaststellingen van het parket. "Dat zou willen zeggen dat ik ergens een vijand zou hebben rondlopen. Ik geloof dat gewoon niet."

Meest gelezen