Britse regering start met brexit-informatiecampagne

"Get ready for Brexit" heet de informatiecampagne, en ze kost de overheid honderd miljoen Britse pond. Ze moet de Brit (en de Europeaan) voorbereiden op een no-dealbrexit, een brexit zonder akkoord met de Europese Unie.

gov.uk/brexit

Gisteren werd de website (gov.uk/brexit) online gezet, de komende weken volgen er borden langs de weg  en advertentiecampagnes op radio en televisie. De regering wil ook nog folders laten uitdelen, seminaries online zetten en standjes opzetten bij sport- en culturele manifestaties.

Advies

De campagne wil de Britten aanmoedigen om de website te bezoeken, waar ze vragen kunnen beantwoorden en terecht kunnen voor advies. Ze richt zich tot al wie naar het Europese vasteland wil reizen of zaken wil doen met Europa. Omgekeerd kan ze ook nuttig zijn voor Europeanen die naar het Verenigd Koninkrijk willen reizen of er verblijven.

Cruciaal

De komende dagen worden (nog maar eens) cruciaal in de brexitsaga. Nadat eerste minister Boris Johnson vorige week aankondigde dat hij het Lagerhuis voor vijf weken wil opschorten, zullen de parlementsleden van de oppositie (en enkele rebellen uit de Conservatieve regeringspartij) proberen een wet goed te keuren die een no-dealbrexit moet tegenhouden. Als dat niet lukt, volgt mogelijk ook een vertrouwensstemming tegen de regering. Het voorbije weekend waren er betogingen in verscheidene Britse steden tegen de opschorting van het Lagerhuis, die volgende week ingaat.

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen