Eerste school zonder klassen in Antwerpen

De eerste schooldag zit erop, en voor de kleuters die naar kleuterschool BLIK in Edegem gaan, was het extra wennen vandaag. Want hun school heeft, als eerste in de provincie geen aparte klassen meer. De kleuters zitten allemaal samen in één grote klas.

Ik vind het een waanzinnig project omdat kinderen hier op hun eigen tempo dingen kunnen doen in plaats van op het tempo van de leerkracht", vertelt Juf Eline van Blik in Edegem. "De kinderen leren elkaar ook veel beter kennen en ze kunnen van elkaar leren. "

De kleuters zitten dus per leeftijd wel nog in groepjes, maar omdat er geen klasmuren zijn, doen ze veel samen. Er is ook een eerste en een tweede leerjaar in de school, die volgens hetzelfde principe werkt, zonder klassen.  

 

Meest gelezen