Geen treinverkeer meer tussen Hasselt en Tongeren

Het treinverkeer tussen Hasselt en Tongeren blijft nog de hele dag onderbroken. Dat komt omdat een vrachtwagen die te hoog was geladen de bovenleiding heeft geraakt aan een overweg in Hoeselt.

Maandag zullen er tussen de stations van Hasselt en Tongeren geen treinen meer rijden, in beide richtingen. Een vrachtwagen die te hoog was geladen heeft maandagmiddag aan de overweg op de Droogbroekstraat in Hoeselt de bovenleiding zwaar beschadigd. “Er is schade aan de bovenleiding over een afstand van verschillende honderden meters”, zegt Frédéric Petit van spoorwegbeheerder Infrabel. “Onze mensen gaan vanavond en vannacht de nodige herstellingswerken uitvoeren.” Verder is er ook nog schade aan de infrastructuur van de overweg.

Vervangbussen

De NMBS zet vervangbussen in tussen beide stations. “De bussen hebben de twee stations en stopplaatsen als halte”, gaat Petit verder. “Als alle herstellingswerken zijn uitgevoerd, kan het treinverkeer dinsdagochtend bij de start van de dienstregeling terug hervat worden.”

Meest gelezen