NICOLAS MAETERLINCK

"Girl" van Lukas Dhont genomineerd voor Publieksprijs op de European Film Awards

De Belgische film "Girl" van Lukas Dhont is genomineerd voor een publieksprijs van de European Film Awards. "Girl" vertelt het verhaal van een balletdanseres -gespeeld door Victor Polster- die geboren is in een verkeerd lichaam. De prijs wordt in december uitgereikt.

Elk jaar reikt de European Film Academy de European Film Awards uit in Berlijn. Bij die prijzen is er ook telkens een publieksprijs, waar u en ik dus op kunnen stemmen. Vorig jaar is zo de film "Call me by your name" in de prijzen gevallen. Het drama van Luca Guadagnino vertelt het verhaal van de korte maar intense romance tussen Elio (Timothée Chalamet) en Oliver (Armie Hammer) tijdens een zomer in Italië in de jaren 80.

Lees verder onder de trailer:

De publieksprijs is eerder gewonnen door films als "Amélie" (Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain) en "Slumdog Millionaire". Dit jaar is dus "Girl" van Lukas Dhont genomineerd. Het publiek kan zelf via het internet voor de geselecteerde films stemmen. De prijs zelf wordt begin december uitgereikt in Berlijn. Bekijk hieronder de trailer van "Girl":

Bekijk hieronder de andere kanshebbers dit jaar:

Gräns (Grens)

Zweed-Deense fantasyfilm van Ali Abbasi met Eva Melander en Eero Milonoff over een vrouwelijke grenswacht en een mysterieuze man.

Zimna Wojna (Koude Oorlog)

Pools-Brits-Franse film van Pawel Pawlikowski met Joanna Kulig en Tomasz Kot over een tragisch liefdesverhaal in het Berlijn van de jaren 50 in het begin van de Koude Oorlog.

Dogman

Italiaans-Frans drama geregisseerd door Matteo Garrone over een Italiaanse hondenkapper die terechtkomt in een spiraal van geweld.

Fantastic beasts: the crimes of Grindelwald

Brits-Amerikaanse fantasyfilm geregisseerd door David Yates en gebaseerd op een scenario van J.K. Rowling. Het tweede deel in de "Fantastic Beasts"-reeks, een spin-off van de Harry Potter-films. De hoofdrollen zijn voor Johny Depp, Eddie Redmayne en Jude Law.

Lazzaro Felice

Italiaans-Frans-Duits-Zwitserse poëtische nostalgische fabel van Alice Rohrwacher over een goedgelovige jonge boer waar al te vaak misbruik van wordt gemaakt.

Mamma Mia! Here we go again

Britse musical geregisseerd door Ol Parker. Het vervolg op "Mamma Mia" uit 2008. Ook Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Stellan Skarsgard en Colin Firth uit het eerste deel spelen terug mee.

Dolor y gloria

Spaans drama van Pedro Almodóvar over een filmregisseur die nadenkt over de keuzes die hij heeft gemaakt. Met onder meer Penélope Cruz en Antonio Banderas.

Le grand bain

Franse komedie van Gilles Lellouche met onder meer Benoît Poelvoorde over een groepje mannen dat begint met synchroonzwemmen.

The breadwinner

Iers-Canadees-Luxemburgse animatiefilm geregisseerd door Nora Twomey over een meisje in Afghanistan onder de Taliban dat zich als jongen moet verkleden om uit te vissen wat er met haar vader is gebeurd.

The favourite

Brits-Iers kostuumdrama geregisseerd door Yorgos Lanthimos met Olivia Colman, Rachel Weisz en Emma Stone over een driehoeksrelatie tussen de Britse koningin Anne en twee dienstmeiden die de koningin voor zich alleen willen.

Journal 64

Deense politiethriller van Christophe Boe. Het vierde deel in de Serie Q-reeks van succesauteur Jussi Adler-Olsen. 

Meest gelezen