Videospeler inladen...

5 auto's en woningen beschadigd na granaatontploffing in Borgerhout: "Sterk vermoeden dat er link is met drugsmilieu"

Er is afgelopen nacht opnieuw een explosie geweest in Antwerpen. In de Guldensporenstraat in Borgerhout ontplofte een granaat. Enkele auto's en gevels raakten beschadigd. "Maar pas wanneer de zon schijnt, zullen we kunnen zien hoe groot de totale schade is", zegt Willem Migom van de lokale politie. Volgens het parket is er "een sterk vermoeden dat er een link is met het drugsmilieu". 

De Guldensporenstraat in Borgerhout is momenteel afgesloten, nadat er afgelopen nacht een granaat ontplofte. Ontmijningsdienst DOVO, de lokale politie van Antwerpen en het lab zijn ter plaatse. Ook de federale politie en de onderzoeksrechter zullen nog ter plaatse gaan. Volgens het parket is er een sterk vermoeden dat er een link is naar het drugsmilieu.

Er zijn geen slachtoffers, maar er is wel schade aan 5 auto's en gevels. "Een aantal auto's en gevels raakten beschadigd, maar pas wanneer de zon schijnt, zullen we kunnen zien hoe groot de totale schade is", zegt Willem Migom van de lokale politie. 

Bekijk hier de reportage uit "Het Journaal": (lees verder onder de video) 

Videospeler inladen...

Enkele jaren geleden ontplofte er in diezelfde Guldensporenstraat ook al een granaat. 

Sinds 2018 zijn er al een tiental incidenten met granaten geweest in en rond Antwerpen. Onze redactie lijstte ze een tijd geleden op. Dat overzicht kan u hier vinden.

Meest gelezen