"Ik kan wel handschoenen dragen, maar makkelijk zitten ze niet"

11,5 centimeter. Maar het kan ook iets meer of iets minder zijn. In ieder geval ging eind vorige week de toch wel opmerkelijk lange duim van Jacob Pina viraal. De 20-jarige student aan de Roger Williams University in Bristol, in de Amerikaanse staat Rhode Island, had begin vorige maand een kort filmpje op de video-app Tik Tok gepubliceerd, met snel miljoenen 'likes' tot gevolg. Zijn bijnaam werd dan ook snel 'Thumb Boy'. Toen vorige week andere sociale media, én nieuwsmedia, het filmpje oppikten, was het hek helemaal van de dam.

Jacob Pina reageerde afgelopen weekend op nieuwswebsite Daily Mail op het virale succes van zijn duim: “Ik kan maar niet geloven hoeveel ‘likes’ ik intussen voor mijn duim gekregen heb. Ik vind het zeker niet jammer dat ik zo’n lange duim heb. Waarom zou ik? Het is zelfs plezant als anderen er hun eigen duim naast houden en ik merk dat ik de grootste heb. Het is toch geweldig als je anders bent dan anderen.”

"Het was pas toen mijn vrienden me er opmerkzaam op maakten dat ik besefte dat mijn duim langer was dan normaal. Zij hadden zoiets nog nooit gezien. Ik ben bovendien de enige in de familie die zo’n duim heeft. Mijn andere duim is even lang, maar die steekt niet zo uit. Daardoor lijkt hij normaler te zijn."

"Ik kan behoorlijk goed overweg met de Xbox. Zeker bij 'Rainbow Six Siege'. En een robbertje 'thumb wars' (waarbij 2 duimen een gevecht aangaan) heb ik nog nooit verloren."

 "Handschoenen zijn een groot probleem. Ik kan ze wel dragen, maar makkelijk zitten ze niet. Je voelt altijd die druk op je duim."

Meest gelezen