Videospeler inladen...

"Jullie doen veel op de VRT, maar aan Franstalige kant is er amper nieuws van de Vlaamse kant"

Vanaf vanavond kunt u afstemmen op een gloednieuwe nieuwszender: LN24. Het is een Franstalige zender, maar ook Vlamingen kunnen er op de kabel naar kijken. Het gezicht en de oprichter van de zender is politiek journalist Martin Buxant, heel bekend aan de andere kant van de taalgrens. Buxant is onder meer van plan om meer aandacht te besteden aan nieuws uit Vlaanderen. "Jullie doen veel op de VRT, maar aan Franstalige kant is er amper nieuws van de Vlaamse kant", zegt Buxant. "We willen echt het omgekeerde doen, want er is veel interesse. Iedereen vraagt zich af wat er in Vlaanderen gebeurt."

Hoe bericht de Franstalige kant over politiek en over de Vlaamse kant? "Terzake" praat erover met Béatrice Delvaux, politiek commentator bij Le Soir, en Olivier Mouton, politiek journalist bij Le Vif/L’Express.

Videospeler inladen...

Meest gelezen