Kinepolis breidt uit naar de Verenigde Staten en neemt 10 bioscoopcomplexen over

De Belgische bioscoopgroep Kinepolis gaat nu ook filmzalen uitbaten in de Verenigde Staten. Kinepolis neemt daar een bedrijf over met 10 bioscoopcomplexen in de staat Michigan, in totaal goed voor 164 zalen. Die blijven wel onder hun Amerikaanse naam MJR werken. Vorig jaar nam de groep al een bioscoopketen in Canada over. 

Kinepolis heeft een overeenkomst bereikt over de overname van de Amerikaanse bioscoopgroep MJR Digital Cinemas in de staat Michigan en steekt zo de Canadese grens over om haar intrede te doen in de VS.

MJR Digital Cinemas telt 10 bioscoopcomplexen met in totaal 164 schermen en meer dan 20.000 zitplaatsen. Alle betrokken bioscopen zijn multi- en megaplexen met een capaciteit variërend tussen 10 en 20 zalen. De 10 bioscopen realiseerden in 2018 met 6,2 miljoen bezoekers een omzet van 81,2 miljoen dollar.

“Ik ben bijzonder trots dat we de kans krijgen onze investering in Canada uit te breiden naar de VS," zegt Eddy Duquenne, CEO van de Kinepolis Group in een persbericht. "De succesvolle overname van het Canadese Landmark Cinemas heeft aangetoond dat we onze bedrijfsstrategie succesvol kunnen implementeren in een ander continent en een andere tijdzone. De overname van MJR past perfect in wat we nastreven inzake expansie : geografisch sluit het aan bij Canada, het betreft uitsluitend multi- en megaplexen en we verwerven een belangrijke vastgoedpositie.”

De overname vertegenwoordigt een ondernemingswaarde van 152,25 miljoen dollar, dat is ongeveer 137,2 miljoen euro. Kinepolis zal de bioscopen van MJR verder uitbaten onder de bestaande merknaam. 

Meest gelezen