Leerlingen bepalen mee schooldag in De Met in Leuven

In Leuven gaat op deze eerste schooldag een nieuwe middelbare school open. De Met verwijst naar haar ligging vlakbij de Grote Markt. Het is geen klassieke school, wél eentje zonder vaste klassen of lesuren.

De Met gaat van start met een eerste middelbaar. In totaal zijn 40 leerlingen ingeschreven en zullen drie leercoaches hen begeleiden. Vaste klassen zijn er niet, lesuren evenmin. Daar is bewust voor gekozen, zegt pedagogisch adviseur Marit Vranken. "Onze leerlingen komen 's ochtends aan en zitten dan in een kring. Dan kijken ze samen met een leercoach hoe ze zich voelen en wat ze die dag gaan doen. Eigenlijk gaan de leerlingen in eerste instantie van uit zichzelf kijken wat ze willen leren. Uiteraard worden ze geïnspireerd door de leercoaches."

Diploma

De Met is een onafhankelijke school en niet verbonden aan een koepel. Ze is wél erkend en werkt met de bestaande Vlaamse eindtermen. Dat is belangrijk om bijvoorbeeld subsidies te krijgen en een diploma te kunnen halen. Ze is gelegen in de Naamsestraat, in een oude pastoriewoning. Vlakbij de Oude Markt. 
 

Meest gelezen